Tuesday, February 8, 2011

Hadiah ter'gile' untuk anak




ini hadiah nye.hehehe...ini la hadiah seorang star hollywood Sean Diddy Combs untuk anak die berumur 17 tahun. sebuah keta mahal. mahal nye keta nie setanding dgn harga rumah di UK. harga dia 250,000pound. ini kaya melampau nie. 

kita nie sbg org islam tak perlu la nak menyuap anak2 dgn harta kebendaan duniawi. nti mereka akan rse sentiasa tidak cukup. sbnrnye keta yg 'star' nie beli sbnrnye keta yg kedua, kan itu satu pembaziran. pembaziran itu satu amalan syaitan. kita mintak jauh la dr sifat2 begini jika kita kaya raya satu hari nti. NAUZUBILLAH
MayBach (rear site)

Nabi Muhammad S.A.W melarang umatnya untuk bermegah2 dgn harta yg diperolehi. Di akhir zaman nie, majoriti memandang kebendaan atau dipanggil materialistik. itu la kalo la star nie seorang islam yg kaya raya (die mmg kaya la) maksud nye kalo la dia nie seorang muslim dan mukmin, best la ummat islam, byk harta die bleh sponsor untuk menyebarkan islam. Dia bleh membelanjakan harta dia untuk jihad ke jalan Allah..sungguh besar die pnye ganjaran. Subhanallah...



Kalo korang nak tau hadiah yg paling mahal aku pnah dpt dr parents aku ialah kasih sayang dan didikan agama...kalo bkn kerana didikan agama, aku rse diri aku akan tersongsang jauh..hehe...ape2 pn hadiah yg korang dpt dr parents korang bersyukur la, jgn la meminta lebih2...kalo korg dh berduit, belum tentu kita dapat memberi ape yg diorg bg mse diorg jge kite dlu...wallahua'lam..

3 comments:

nelly said...

betul .hadiah termahal itulah yg berharga dari hadiah-hadiah harta benda .

A.I.N.A said...

betul2...bersyukur la dgn rezeki,dan perlu juga beruasah mncri rezeki...

Embun Pagi said...

i nk mintak kat staff BNM ni bley??;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...